Belföld

Hat haláleset az utakon

Négy balesetben hatan vesztették életüket az utakon szombatról vasárnapra virradóra - közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Szombaton a késő esti órákban a Komárom-Esztergom megyei Bikapusztán két személyautó frontálisan ütközött, egy ember meghalt, egyet súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. Vasárnap hajnalban Jánossomorja belterületén egy személyautó vezetője előzés közben elvesztette uralmát a jármű fölött és egy lakóháznak csapódott. A Győr-Moson-Sopron megyében történt balesetben egy fiatal meghalt, két társa súlyosan megsérült.



Hat haláleset az utakon 1

Kettészakadt az autó (fotó: MTI)



Szintén a kora hajnali órákban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fábiánházán egy személyautó leszaladt az útról. Az autó felborult, az egyedül utazó sofőr életét vesztette. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője vasárnap kora reggel közölte, hogy Makó és Makórákos között autóbalesetben három ember halt meg. Az autóban öt fiatal ült, két lány a helyszínen meghalt, egy 17 éves fiú a kórházba szállítást követően hunyt el. A másik két fiatal is kórházi ápolásra szorul – közölte Tuczakov Szilvána.

A fiatalok Makó felé tartottak, mikor egy balra ívelő kanyarban az autó lesodródott az útról, oldalával fának csapódott, majd kettétört. Dobson Tibor közlése szerint csütörtöktől vasárnap hajnalig összesen mintegy négyszáz alkalommal riasztották a tűzoltókat, fele részben közlekedési balesethez. A hosszú hétvégén hárman tűzben vesztették életüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik