Belföld

A Rebisz volt vezetője a Köztársasági Őrezred élén

Dobozi Józsefet elődjével Szabó Ferenc vezérőrnaggyal és Bencze József országos rendőrfőkapitánnyal együtt kedden bemutatkozó látogatáson fogadta Sólyom László a Sándor-palotában.

A Köztársasági Elnöki Hivatal közleménye szerint az idén júniusban beiktatott rendőri vezető a terveiről, munkájáról és a rendőrség előtt álló feladatokról, így a schengeni határőrizeti rendszerhez történő csatlakozás előkészületeiről, illetve a rendőrség és határőrség integrációjának jelenlegi helyzetéről tájékoztatta az államfőt.

A megbeszélésen részt vett Szabó Ferenc, a Köztársasági Őrezred leköszönő parancsnoka és leendő utóda, Dobozi József is. Szabó Ferenc rendőr vezérőrnagy november elsejével vonul nyugállományba. Dobozi József dandártábornok, a Rendőrségi Biztonsági Szolgálat korábbi vezetője rendőrségi tanácsadóként dolgozott – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

Dobozi József májusban távozott a Rebisz vezetői posztjáról azt követően, hogy az autópálya-rendőrök vesztegetési ügye és a Múzeum körúti erőszak néven ismertté vált eset nyilvánosságra került, illetve több bírálat érte a Rendészeti Biztonsági Szolgálatot a tavaly őszi zavargások kezelése miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik