Belföld

Már figyel az operatív törzs

Egyelőre nem történt semmilyen rendkívüli esemény az október 23-i ünnepségsorozathoz kapcsolódóan – közölte Budai Bernadett kormányszóvivő. Az állami ünnepségsorozat előkészítését és lebonyolítását felügyelő operatív törzs hétfő reggel óta folyamatosan ülésezik.

Az operatív törzs október 23-án és november 4-én is egész nap ülésezik majd, a köztes időszakban pedig telefonügyeletet tart.

Az operatív törzs tagja a Országos Rendőr-főkapitányság, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság, a Nemzetbiztonsági Hivatal, a Köztársasági Őrezred, az Országos Mentőszolgálat, az Országos Meteorológiai Szolgálat, a fővárosi védelmi bizottság képviselője, a Miniszterelnöki Hivatal, a rendezvényszervezéssel megbízott cég kapcsolattartója, valamint a Budapesti Közlekedési Vállalat képviselője.


Van egy híre, fotója, videója? Töltse fel az FN Szemtanúra!


Az operatív törzs irányítója Gál J. Zoltán, a miniszterelnök kabinetfőnöke, helyettese Pimper Richárd helyettes kabinetfőnök.

Budai Bernadett beszámolt arról: hasonlóan augusztus 20-hoz, most is készült biztonsági, kiürítési, és tömegközlekedési terv, valamint rendelkeznek részletes meteorológiai előrejelzéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik