Belföld

Nyomoznak Veres fiai ügyében

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség nyomozás megindítására utasította a nyírbátori rendőrkapitányságot a napokban Veres János pénzügyminiszter fiainak büfébotrányával összefüggésben - írta a Magyar Nemzet.

Kovács András megyei főügyész arról tájékoztatta a lapot, hogy kényszerítés bűncselekmény kísérletének alapos gyanúja miatt utasították nyomozásra a rendőrséget, egyelőre ismeretlen elkövető ellen. A főügyész emlékeztetett, korábban egy magánszemély tett feljelentést zsarolás és más bűncselekmények gyanújával a nyírbátori rendőrkapitányságon, amelyet szeptember 13-án arra hivatkozva utasítottak el, hogy nem történt bűncselekmény. Azonban a feljelentést elutasító rendőrségi határozat ellen a feljelentő panaszt tett, amely a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészségre került.

Kovács András elmondta: részben megváltoztatták a nyírbátori rendőrkapitányság határozatát, és a tavalyi, fojtogatásig fajuló események miatt nyomozást rendeltek el, viszont az idei cselekményekkel kapcsolatban helybenhagyták a feljelentést elutasító határozatot.

Veres János pénzügyminiszter két fiához köthető Tér-Kapcsolat Alapítvány tavalyi és idei nyári nyírbátori rockfesztiválján az egyik büfést megpróbáltak „együttműködésre” bírni. A fesztivál helyszínén érvényes működési engedéllyel és bérleti szerződéssel rendelkező vendéglátóstól a Veres fiúk több százezer forintot követeltek a működés engedélyezéséért. A büfés nem engedett, ezért Veres János gyerekei az MSZP-hez szoros szálakkal kötődő In-Kal Security embereivel lehetetlenítették el a nekik nem tetsző vendéglátóegység működését – emlékeztet a Magyar Nemzet.

Van egy híre, fotója, videója? Töltse fel az FN Szemtanúra!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik