Belföld

Feladta magát Zuschlag személyi titkára

Őrizetbe vették szerdán délelőtt Kecskeméten a körözött és eddig szökésben lévő L. Istvánt, Zuschlag János személyi titkárát – közölte az MTI-vel Szabó Ferenc, megyei főügyész-helyettes.

A Zuschlag-ügy egyik gyanúsítottja, aki korábban Zuschlag János személyi titkára volt, megjelent az ügyészség épületében, és itt vették őrizetbe. A főügyészhelyettes a miniszterelnök kedd délutáni tanúkénti kihallgatásáról elmondta, hogy Gyurcsány Ferencet telefonon idézte be a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő szocialista politikus Zuschlag János és társai ellen folyó ügyben.

Szabó Ferenc beszámolt arról, hogy az ügyben nagyon sok tanút telefonon keresztül idéztek kihallgatásra. Hangsúlyozta, hogy nem egyedi eset történt, mert ez a fajta idézési mód más ügyekben is szokásos, ugyanis az eljárást jelentősen meggyorsítja az időpont-egyeztetés.

„Folyik a nyomozás, lesznek még tanúkihallgatások, de azt, hogy kit és mikor, az ügyészség nem hozza nyilvánosságra, mint ahogy ez Gyurcsány Ferenc esetében is történt” – mondta a folyamatban lévő nyomozással kapcsolatban Szabó Ferenc.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik