Belföld

Orbán: Zuschlagosítják az egészségügyet

Az egészségügy „zuschlagosításaként" értékelte Orbán Viktor az egészségügyi biztosítókról született koalíciós megállapodást – számolt be az InfoRádió.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője kiemelte: a pártelnök a választókerületi elnököknek tartott értekezleten azt mondta, hogy a szocialisták ugyanazt akarják tenni az egészségüggyel, mint az ifjúsági pénzekkel, vagyis privatizálják az egészségbiztosítást, majd egymás között szétosztják az emberek befizetéseit.

Az egészségügy „zuschlagosításaként” értékelte Orbán Viktor az egészségügyi biztosítókról született koalíciós megállapodást a Fidesz választókerületi elnökeinek tartott értekezleten.

Soha nem látott nehézségek

A hétfőn este megkötött koalíciós paktum tovább mélyíti a szociális válságot, az emberek soha nem látott nehézségekkel néznek szembe – vélekedett a volt kormányfő. Orbán Viktor szerint az egészségbiztosítás privatizációjával tovább nőnek a járulékok, újabb kórházakat fognak bezárni, és még hosszabbak lesznek a várólisták, amelyeken majd csak pénzért lehet előrejutni.

Szijjártó Péter hozzátette, hogy az értekezleten értékelték a népszavazással kapcsolatos helyzetet is. Hamarosan véget ér a paragrafuspárbaj, és az emberek egy év után lehetőséget kapnak, hogy éljenek legalapvetőbb demokratikus jogukkal, és elmondhassák véleményüket a saját és az ország jövőjét érintő legfontosabb kérdésekről – hangsúlyozta a Fidesz szóvivője.

A Fidesz az Alkotmánybíróság döntésére vár, és amint megnyílik a lehetőség az aláírások gyűjtésére, el is kezdik a gyűjtést a népszavazási kérdésekben – emelte ki az ellenzéki politikus.

Mikola elutasít minden privatizációt

A Fidesz minden privatizációt elutasít az egészségügyben – mondta Mikola István, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője.

A volt egészségügyi miniszter hangsúlyozta: a magántőkének csak a kiegészítő biztosítóknál lehet szerepe, ezért, ha a Fidesz kerül kormányra, visszavonják a mostani változtatásokat. A megállapodás részleteiről egyetlen tanulmányt és szakanyagot sem láttak, azt csak a sajtóból ismerik – tette hozzá.

Mikola István hangsúlyozta: a Fidesz elkészítette nemzeti egészségbiztosítási koncepcióját, amelyet még az ősszel benyújtanak a parlamentnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik