Belföld

Szünet nélkül ülésezik a parlament

Várhatóan december 21-ig tart az Országgyűlés őszi ülésszaka – jelentette be Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke szerdán Budapesten, miután tárgyalt az öt parlamenti frakció vezetőjével.

Ősszel közel negyven törvényjavaslat elfogadását javasolja a kormány a Háznak, amely hetente, a munkaszüneti napoktól függetlenül szünet nélkül ülésezik december 21-ig – mondta a házelnök a sajtótájékoztatón. Hozzátette: december 17-én lesz a jövő évi költségvetés zárószavazása.

Szili Katalin elmondta: beszéltek arról a javaslatról, hogy kedden és szerdán ülésezzen a parlament, de egyelőre a szokott rendben kezdődik az őszi ülésszak. Az Országgyűlés várhatóan szeptember 24-én szavaz az általános ombudsmanjelöltről, és december 11-ig megválasztja az adatvédelmi és jövő nemzedékek ombudsmant is.

A házelnök tájékoztatása szerint a parlament működése szempontjából fontos ügyek is szóba kerültek a megbeszélésen. A frakciók megállapodtak abban, hogy szeptemberben benyújtják az Országgyűlésnek azokat a házszabály-módosításokat, amelyekben a korábbi egyeztetéseken konszenzus született.

A parlament elnöke jelezte: a következő hasonló egyeztetés szeptember végén várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik