Belföld

Marad az esős, borult idő

A szerdai nap folyamán sokfelé valószínű eső, zápor. A hőmérséklet csúcsértéke továbbra is 7-12 fok között alakul. A hét végére viszont visszatérhet a kellemesebb, 20 fok feletti hőmérséklet is.

Szerdán túlnyomóan borult lesz az ég, főleg keleten vékonyodhat el helyenként a felhőzet. Sokfelé valószínű eső, zápor, több helyen jelentős mennyiségű csapadék eshet. A megerősödő északi, északnyugati szelet főként a Dunántúlon és a középső országrészben kísérik viharos széllökések. A hőmérséklet alig változik, csúcsértéke 7-12 fok között alakul.

Csütörtökön is sokfelé kell ismétlődő esőre, záporokra számítani. pénteken viszont csak a keleti országrészben lehet esőre számítani. Szombattól – az előrejelzések szerint – szárazabb levegő érkezik hazánk fölé, amely melegebb időt hoz, így hétvégén a hőmérséklet akár a 20 fokot is elérheti.


Továbbra is hidegfront befolyásolja közérzetünket, ezért az erre a frontra érzékenyeknél jelentkezhetnek elsősorban az olyan jellemző tünetek, mint fejfájás, migrénes rohamok, vérnyomásingadozás, ingerültség, a reumatikus, illetve az izületi panaszok felerősödése. Ez az időjárási helyzet főleg a szív-és érrendszeri betegséggel élőket viselheti meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik