Belföld

Iratlopás: több akta is eltűnt?

Több szerkesztőséghez eljuttatott - állítólag Tasnádi Pétert érintő - iraton kívül további, még legalább öt titkos irat tűnt el a Nemzeti Nyomozó Irodából – értesült a Népszabadság.

Szabadfi Árpád dandártábornok, az országos rendőrfőkapitány helyettese várhatóan pénteken veszi át annak a belső vizsgálatnak a jelentését, amelyet az után rendeltek el, hogy kiderült: valaki ellopott egy szigorúan titkos minősítésű iratot a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Aradi utcai épületéből. A Népszabadság rendőrségi forrásai szerint a belső vizsgálatot fegyelmi eljárás követi.

Az NNI vezetői már tudják, mikor és honnan lopták el az iratokat – értesült a lap. Állítólag valaki nem kellő körültekintéssel járt el az egyik titkárságon, s ezt használta ki a tolvaj.

A Népszabadság cikke szerint az utóbbi években többször előfordult, hogy rendőröket államtitoksértésen értek a Nemzeti Nyomozó Irodában. Valamennyi esetben felfüggesztették állásából a gyanúsítottat, a rendőröktől pedig többnyire akkor is megvált az NNI, ha a bűnösségük a büntetőeljárás végén nem bizonyosodott be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik