Belföld

Perrel válaszol Lengyel a meztelen fotóinak közlésére

Az állítólag róla készült meztelen fotósorozat kapcsán az érdeklődés középpontjába került fideszes parlamenti képviselő az MTI-nek adott nyilatkozatában azt mondta, hogy a képmásával való visszaélés miatt indított pert a képeket közlő sajtóorgánumok ellen.

“Az ügyvédeim azt javasolták, hogy indítsunk pert azokkal szemben, akik a képmásommal visszaéltek” – mondta Lengyel Zoltán az MTI-nek. Lengyel Zoltán még annyit közölt: amennyiben megnyeri a pert, a kártérítési összeget a Bethesda Gyermekkórháznak ajánlja fel.

Budai Gyula, a politikus ügyvédje az MTI-nek azt mondta: szakértőkkel megvizsgáltatták a képeket, amelyek álláspontjuk szerint digitális technikával készültek, így manipulálhatók.


Összemontírozott fotók?

Kedden az Index hírportál ingyenes videómegosztó oldalára került fel egy több fotót bemutató rövid videó (melyet az internetes portál időközben levett az oldaláról), amelynek ismeretlen készítője azt állítja, hogy a képeken Lengyel Zoltán fideszes parlamenti képviselő látható meztelenül. A Blikk című napilap szerdán közölte a képeket. Lengyel Zoltán ügyvédje szerdán az MTI-nek azt mondta: személyiségi jogi pert indítanak a Blikk és az Index ellen, amiért közzétették a fotókat.

Budai Gyula szerint a képeket összemontírozták, mert Lengyel Zoltánnak más testalkata van. Az ügyvéd hozzátette: több milliós kártérítést követelnek majd a fotókat közlő médiumoktól. Hangsúlyozta: Lengyel Zoltán közszereplőként sem köteles eltűrni, hogy ilyen képekkel hozzák összefüggésbe a nevét.


Fidesz: Lengyel nem elérhető

Közben a Fidesznél azt nyilatkozták, hogy eddig nem tudtak beszélni a képviselővel, ezért egyelőre nem kommentálják a történteket. A Fidesz sajtóosztályától az MTI csütörtökön úgy értesült, hogy továbbra sem tudnak beszélni Lengyel Zoltánnal.


A távirati iroda fideszes körökből származó információi szerint a legnagyobb ellenzéki párt vezetői közül egyre többen nézik rossz szemmel, hogy a képviselő nem jelentkezik a pártnál, így csak a sajtóból értesülnek az ügyben tett lépéseiről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik