Belföld

Jön az eső a Szigetre?

Kedden az északi és a középső országrészben elszórtan, másutt helyenként várható zápor, zivatar. Budapesten csütörtöktől valószínű eső, a hőmérséklet vasárnapig 7 fokot csökken. A szigetlakók mégis szerencsésebbek, mint 1983-ban lettek volna, amikor augusztus 5-én 7,5 fokot mértek.

Napközben az Alföldön az északkeleti, a Kisalföldön a déli szél helyenként megélénkül, zivatarfelhők környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 32 fok között alakul. Késő este 21, 26 fok valószínű – áll a met.hu-n.

A szigetlakók feje fölött szerdán többször megnövekszik a felhőzet, amiből csütörtökön várható zápor, zivatar, de a legmagasabb hőmérséklet 30 fok közelében marad. Pénteken, szombaton és vasárnap is esőkre lehet számítani, és a levegő hőmérséklete is folyamatosan csökken, a vasárnapi csúcsot a meteorológusok 24 fokra várják.

Az ország teljes területén szerdától szombatig eleinte túlnyomóan napos idő lesz, legfeljebb néhol alakulhat ki zápor, zivatar, majd nyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és többfelé várható eső, zápor, zivatar. Jelentős mennyiségű (legalább napi 5 mm) csapadék az ország területének 60 százalékán valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet kezdetben 14, 19, később 11, 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet eleinte 29, 34, majd 22, 27 fok között várható.


Augusztus 5. napján 1947-ben 37,3 fokot mértek, 1983-ban viszont előkerültek a melegebb ruhák: 7,5 Celsius-fok volt a hőmérséklet Budapesten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik