Belföld

Ingatlanpanamát sejt a Fidesz

A Fidesz azonnali lépéseket vár a kormánytól annak érdekében, hogy akadályozza meg az állami vagyon „elkótyavetyélését” – mondta a Magyar Posta székházának eladását kiemelve Ágh Péter, az ellenzéki párt politikusa.

A fideszes képviselő szerint a megszorításokkal együtt elindult „az ingatlanbizniszek ideje is”, a kormány „elkótyavetyéli” a magyar állami vagyont, igyekszik mindent eladni, ami mozdítható, és ezzel „kisemmizi Magyarországot”.

Korábban a Magyar Posta tagadta, hogy el akarná adni központi épületét, most azonban már pontosan tudják, hogy hova, mikor és mennyiért költöznek majd. Így joggal vetődik fel a kérdés: ki vagy mi késztette a vállalat vezetését, hogy változtasson szándékán – mondta. A postaszékház eladásának nincs értelme, hiszen becslések szerint a központi épület 5 milliárd forintot ér, az új irodaépületet viszont havi 100 millióért 10 évre akarják bérbe venni, ami 12 milliárd forint – tette hozzá a politikus.

„Kik azok, akik egy offshore cég mögé bújva úgy valósítják meg a saját ingatlanfejlesztésüket, hogy az még fel sem épült, de már biztosan megtérül egy állami vállalattal kötött zsíros üzlet kapcsán?” – kérdezte Ágh Péter, aki a postát felügyelő Gazdasági és Közlekedési Minisztériumtól vár választ felvetéseire.

Szerinte nem véletlen, hogy időben egybeesnek bizonyos ingatlaneladások, hiszen azzal, hogy egyszerre akarnak értékesíteni nagy értékű, jó helyen fekvő, régi, patinás állami épületeket, például minisztériumi központokat, illetve a Magyar Televízió vagy a Magyar Posta székházát, lenyomják az árakat, és megkárosítják a magyar embereket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik