Belföld

Négy órát kell várakozni Záhonynál

Több mint egy órás várakozásra kell számítaniuk szombat este az országba érkezőknek a hegyeshalmi átkelőhelyen, és négy órás a várakozás Záhonynál, a többi határállomáson azonban folyamatos a forgalom - derül ki a Határőrség Országos Parancsnokságának tájékoztatójából.

A határőrség korábban már felhívta a figyelmet arra, hogy a Forma-1 Magyar Nagydíjra érkező vendégek miatt jelentős forgalomra kell számítani a határátkelőkön a hétvégén.

Vasárnap a Forma-1-es futam után a délutáni, esti és hétfő hajnali órákban az előrejelzés szerint a hegyeshalmi és a rábafüzesi határátkelőhelyek kilépő oldalán a várakozás időtartama az egy órát is meghaladhatja.

A határőrség javasolja, hogy ebben az időszakban Hegyeshalom helyett a soproni, a kópházai és a rajkai átkelőhelyet vegyék igénybe, míg Rábafüzes helyett a bucsui és a bajánsenyei átkelőt javasolják.

A szabadságon lévő szerb és ukrán vendégmunkások szintén vasárnap indulnak vissza Nyugat-Európába, ami szintén jelentős növekedést jelent a röszkei, hercegszántói, valamint a záhonyi határátkelőhelyek forgalmában.

A határőrség ajánlja, hogy ebben az időszakban, a magyar-szerb határszakaszon a tiszaszigeti határátkelőhelyet vegyék igénybe, ahol csak magyar és szerb állampolgárok kelhetnek át reggel nyolc és este hat óra között.

A határőrség felkészült a nagy forgalom lebonyolítására, a határátkelőhelyek teljes kapacitással működnek, az összes sávot megnyitják, de mindezek ellenére időszakosan előfordulhat várakozási idő – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik