Belföld

Vadász János fogott pisztolyt a biciklistára

Vadász János az MSZP országos választmányának volt tagja azt állítja: őt támadták meg - közölte a Magyar Televízió Híradója vasárnap este.

Az egykori szakszervezeti vezető maga jelentkezett a rendőrségen vasárnap reggel. A politikus írásban tett vallomást és azt állítja. a biciklis megtámadta, és ő csak védekezett. “Engem ért támadás, méghozzá teljesen indokolatlanul és számomra megmagyarázhatatlan módon. Ebben a támadásban kellett – hogy meg ne üssön – jogos önvédelmet alkalmaznom” – mondta a hírműsorban a politikus.

Vadász János elmondása szerint az Andrássy úton rádudált a szabálytalankodó biciklistára, aki a piros lámpánál utolérte, az autójába kapaszkodott és szidalmazni kezdte a politikust. Vadász János elmondása szerint az ekkor elővett fegyverhez semmilyen engedély nem kell, töltény sincs a pisztolyban.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vasárnap tudatta: a szombati híradásokat követően a rendőrségen jelentkezett az a személy, aki az érintettje a Kodály köröndi incidensnek. A rendőrség azt is közölte, hogy az 56 éves, V. J. monogramú magyar állampolgár nem országgyűlési képviselő.

A Népszabadság szombaton azt közölte, értesülésük szerint Kontrát Károly, a Fidesz országgyűlési képviselője volt az, aki megfenyegette a biciklis futárt. Az országgyűlési képviselő még szombaton tudatta: a személyét ért rágalmak miatt jogi lépéseket tesz a napilappal szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik