Belföld

Ajtótól ajtóig kampányol a Fidesz

A Fidesz „ajtótól ajtóig” szervezi meg népszavazási kampányát: az aláírásgyűjtést több tízezer aktivista segíti majd – írja a Magyar Hírlap.

A legnagyobb ellenzéki párt arra számít, hogy már szeptemberben megkezdheti az aláírásgyűjtést a hatkérdéses népszavazás ügyében. Az időpont attól függ, hogy a Magyar Közlönyben július 20-án kihirdetett, az Országos Választási Bizottság által elfogadott három kérdésüket 15 napon belül nem támadja-e meg valaki az Alkotmánybíróságon.


A Fidesz a hat kérdés kapcsán egyenként milliós aláírással számol. Ezek összegyűjtését a választókerületi elnökök koordinálják. A kampányban több tízezer aktivista személyesen keresi fel a választókat, vagyis ajtótól ajtóig járnak majd. A népszavazással kapcsolatban Varga Mihály alelnök egy bátonyterenyei fórumon azt mondta: a sikeres népszavazás a kormányváltás törvényes eszköze lehet, ezzel üzenhetik az emberek, hogy változást akarnak.


Orbán Viktor pártelnök az MTV keddi, Az este című műsorában ugyanerről azt mondta: ha egy demokráciában az emberek jelentős százaléka világossá teszi, hogy becsapták, s ezt egy népszavazáson fejezi ki, annak következménye lehet. Arról, hogy ha eredményes a népszavazás, de az államnak bevételre van szüksége, így a kormány máshonnan szedi be a szükséges forrást, kijelentette: az ilyen kormányt el kell csapni, az embereket ugyanis nem lehet semmibe venni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik