Belföld

Lakóházak is veszélyben voltak az újpalotai erdőtűznél (képek)

Gyújtogatás vagy felelőtlenség okozta a fővárosi erdőtüzet a fővárosban a XV. kerületben - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Erdős Antal, a Fővárosi Tűzoltóság parancsnok-helyettese. A tüzet vasárnap késő délutánra sikerült teljesen megfékezni.

A tüzet öt óra körül sikerült lokalizálni a 60 hatvan hektáros területen, ahova a Fővárosi Tűzoltóság 28 fecskendővel és 110 tűzoltóval vonult ki. A lángok – egyebek mellett – fatelepet, gáztározót és benzinkutat is veszélyeztettek.

A rendőrség is nagyobb erőkkel vonult ki a helyszínre, mert felmerült, hogy családokat is ki kell költözteti – közölte Unger Pál a Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletese. A BRFK szóvivője közölte: a nap folyamán több hajléktalant találtak az égő erdőben, ám őket sikerült kimenekíteni.

A BKV ügyeletes diszpécsere közölte: le kellett zárni az Erdőkerülő utcától a Rákospalotai határútig a Szentmihályi utat, valamint a Rákospalotai határutat teljes hosszában. Hozzátette: három buszjáratukat érinti a tűz. Így a 75-ös, a 131-es buszokat és a 130-as gyors buszt kell elterelni, s így egy-egy megállójuk kimarad.



Lakóházak is veszélyben voltak az újpalotai erdőtűznél (képek) 1

Képgalériánk a helyszínrõl


Olvasóink beszámolói szerint a környéken több lakóházban is kár esett: az erdőt határoló Rákospalotai határút túloldalán álló házak némelyik lángra kapott, néhol a melléképületek, néhol pedig a függönyök kaptak lángra a magas hőmérséklet miatt. A környéken lakók slagokkal locsolják épületeiket és kertjeiket, mert a tűzoltóságnak sincs elegendő oltóvize – a Fővárosi Közterület-Fenntartó Zrt. tartálykocsikkal, a rendőrség pedig az őszi zavargások során is használt vízágyúval segíti a munkát.


Egy olvasónk beszámolója szerint a tűz a Barátok közt című sorozat felvételeinek otthont adó stúdió meletti üres területen ütött ki, onnan terjedt át az erdős részre. A környéken egy benzinkút is található.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik