Belföld

Fenyő-ügy: őrizetbe vettek két albánt

Elfogták a szerb rendőrök azt a két albán nemzetiségű férfit, akinek a DNS-mintáját a kilenc évvel ezelőtt történt Fenyő-gyilkosság ügyén dolgozó Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai kérték – értesült belgrádi forrásból a Magyar Hírlap.

Korábban egy 32 éves albán nemzetiségű, Szerbiában őrizetbe vett férfi DNS-ét már összevetették a Fenyő János médiavállalkozó gyilkosságának helyszínén talált mintákkal, ám nem volt egyezés. A magyar nyomozók rajta kívül még két társát gyanúsítják a bűnténnyel, ám ők közben eltűntek. “Kedd este Nis városának környékén fogta el a két körözött férfit a szerb rendőrség” – mondta a belgrádi belügyi titkárságon dolgozó informátorunk. A hírt később egy ottani lap bűnügyi rovatának vezetője is megerősítette.

A rendőrség gyanúja szerint a három albán férfi alkotta azt a csoportot, amely kivégezte Fenyő Jánost. Bár egyikük DNS-e nem egyezik, a nyomozóknak több más bizonyítékuk is van ellene, s állítólag szinte biztosra vehető, hogy a trió végzett Fenyővel. Ők a merényletig pénzbehajtóként Magyarországon dolgoztak, s közvetlenül a gyilkosság után hagyták el az országot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik