Belföld

Tubes: támadják a másodfokú építési engedélyt

Felülvizsgálati kérelmet nyújtottak be pécsi polgárok a Tubesre tervezett NATO-lokátorra vonatkozó, napokban kiadott másodfokú építési engedély ellen a Fővárosi Bíróságon csütörtökön – közölte a Civilek a Mecsekért Mozgalom (CMM) szóvivője.

A kereseteket beadott magánszemélyek azt kérik a bíróságtól, függessze fel a határozat végrehajtását, az engedélyt helyezze hatályon kívül, és a Honvédelmi Minisztériumot (HM) kötelezze új eljárás lefolytatására az ügyben – mondta el Vicze Csilla. Indokaik szerint megalapozatlan döntés született, amely több szempontból törvénysértő, ellentétes például Pécs építési szabályzatában foglaltakkal.

A HM június 25-én arról tájékoztatta az MTI-t, hogy érvényes a Pécs melletti Tubes-tetőn működő katonai híradóbázis korszerűsítésére és radarállomás telepítésére vonatkozó, április 19-én kiadott építési engedély, mert a honvédelmi miniszter nem találta megalapozottnak az ellene benyújtott fellebbezéseket. Miután a március 4-én megtartott helyi népszavazás érvénytelen lett, kormányhatározat hatalmazta fel Szekeres Imre honvédelmi minisztert a beruházás elindítására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik