Belföld

Lengyel-ügy: van tanú az ügyben

Nincs oka kételkedni kollégái szavában Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitánynak. A főrendőr ezt Lengyel Zoltán fideszes politikus vasárnapi igazoltatása kapcsán mondta az Estében. A főkapitány hozzátette, hogy egy civli tanúja is van az ügynek.

A főkapitány szerint az igazoltató rendőrök beszámolója életszerű, és a jegyzőkönyvekben szereplő események alapján nincs oka kételkedni a szavukban. Tóth Gábor a tévéműsorban megemlítette, hogy egy kívülálló – civil – személy is látta az események bizonyos részleteit.

A főkapitány arra a kérdésre, hogy készült-e mozgóképes felvétel a vasárnapi eseményekről, és ő látta-e azokat, azt válaszolta: ha van ilyen felvétel, az a nyomozás tárgyi bizonyítéka lehet.

Mivel az ügyben az ügyészség folytat eljárást, a képek értékelése és az ezzel kapcsolatos kommunikáció is az ügyészség dolga – mondta. Az első kerületi kapitányság épületében egyébként van kamerarendszer, de Tóth Gábor szerint nem az a legfontosabb, mi látszik ezek felvételein, hanem az ügy összes mozzanata együtt számít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik