Belföld

Leisztinger milliárdokat kaszált a Kopaszi-gáton

Milliárdokat hozott Leisztinger Tamásnak a Kopaszi-gáton lévő, korábban a kerületi önkormányzattól olcsón megszerzett földterületének továbbadása – írja az index.

A Lágymányosi öbölnél elterülő több mint 40 hektáros ingatlan többségi tulajdonát, amelyet Leisztinger Tamás cégei az utóbbi három évben – a XI. kerületi önkormányzat asszisztálásával – néhány milliárdért vásárolták meg, májusban adták el három portugál befektetőnek, a piaci hírek szerint több tízmilliárd forintért. Az üzletet eddig nem hozták nyilvánosságra.

Leisztingerék kis csavarral nem közvetlenül azt az Öböl XI. Kft-t értékesítették, amelybe a földterületet apportálták, mert abban az önkormányzatnak a fokozatos kivonulás ellenére is maradt egy jelképes, egyszázalékos tulajdonrésze (a tranzakcióhoz a kerület tulajdonosi bizottságának is döntést kellett volna hoznia). Az üzlet tárgya ezért az Öböl XI. Kft.-ét 99 százalékos arányban birtokló Öböl Invest Kft. lett.

2006 -ban – miközben Leisztingerék már a portugál üzletet szervezték – a kerület másfélmilliárd forint körüli összegért eladta utolsó, 25 százalékos üzletrészét az Öböl XI. Kft.-ben. Ezzel a kerület gyakorlatilag kiszállt abból a cégből, a többlépcsős kivonulásból összesen állítólag kétmilliárd forintot kasszírozva. Leisztinger Tamás érdekeltségei szórakozóhelyek, lakások, irodaházak és vizi vidámpark építését ígérték a területre, mielőtt továbbadták volna üzletrészüket.

A lap a XI. kerületi vezetéstől megpróbálta megtudni, hogy voltak-e információik az eladásról, de szabadságolásuk miatt Molnár Gyula polgármester és helyettese, Lakos Imre sem volt elérhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik