Belföld

Veszélyben a kisposták?

Bár 2009 helyett várhatóan 2013-ra tolódik ki a postai szolgáltatások teljes liberalizációja, a Magyar Posta Zrt. tervei között mintegy ezer kisposta vállalkozásba adása szerepel – írja a Magyar Nemzet.

A Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége szerint mindez tízezer postai dolgozó kiszervezését, szerzett jogaik elvesztését, a szolgáltatások színvonalának csökkenését jelenti.


“A mintegy ezer kisposta vállalkozásba adása továbbra is a tervek között szerepel” – erősítette meg a Magyar Nemzet információját Tomecskó Tamás, a társaság szóvivője, de részleteket nem kívánt elmondani, azt az erről szóló program végleges összeállítása utáni időpontra ígérte. Azt mondta, hogy a posta nem létszámleépítésekkel akar javítani költséghatékonyságán.

A napilap értesülései szerint az ezer kispostára a jelenlegi 13 milliárd forint helyett 6-8 milliárddal kevesebbet költenének. Az elképzelés megvalósítása mintegy tízezer postai dolgozó kiszervezését jelentené, emellett tragikusan érintené a kistelepülések lakosságát is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik