Belföld

Költözik az MSZP

Egy Jókai utcai szakszervezeti székházba költözik még az idén az MSZP központja – írja a Népszabadság.

A lap szerint a 2500 négyzetméteres ingatlant, körülbelül bruttó 700 millió forintért vásárolja meg, a budapesti VI. kerületi Jókai utca 6. szám alatt az MSZP. Az ötszintes épületet ma még a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete, a Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakszervezet, valamint a Bankok, Biztosítók Dolgozói Szakszervezeteinek Szövetsége “lakja”.

Az épület jelenlegi tulajdonosai már évek óta próbálják eladni jogelődjük, az egykori KPVDSZ székházát, mert nagynak bizonyult – nem tudják kihasználni. Most olyan ajánlatot kaptak, amelyből mindhárman új ingatlant vehetnek maguknak. Az árra vonatkozó konkrét számot üzleti érdekre hivatkozva nem közölték, annyit tudni, hogy a korábbi érdeklődőknél többet kínált az MSZP az érdekvédelmi szervezeteknek. Ingatlanszakértők egyébként úgy nyilatkoztak, hogy a környéken az irodaépületek négyzetméterenként 260 ezer forintot érnek, s a konkrét szakszervezeti székház vélhetően nettó 515 millió forintért cserél gazdát.

Ezt különösebb erőfeszítés nélkül kifizetheti az MSZP, hiszen nemsokára új tulajdonosa lesz a párt mostani székházának – a Köztársaság téri ingatlant a jövőben egy izraeli idegenforgalmi-ingatlanfejlesztő cég lakja majd. Az új birtokos valamivel több mint 900 millió forintot fizet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik