Belföld

Fideszes igazoltatás: vizsgálják a térfigyelő kamerát

A Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja, hogy Lengyel Zoltán fideszes országgyűlési képviselő igazoltatását rögzítette-e térfigyelő kamera – tudta meg az MTI a főügyészség vezetőjétől kedden.

„Mivel közterületen történt a cselekmény, tehát kötelességszerűen vizsgálni kell, hogy van-e olyan térfigyelő kamerai felvétel, amely bizonyítékot jelenthet a tényállás megállapításánál” – fogalmazott Keresztes Imre. Hangsúlyozta ugyanakkor: konkrét bizonyítási lehetőségekkel és eszközökkel nem kíván a nyilvánosság előtt foglalkozni, mivel ez zavarná a nyomozást.

A Népszabadság keddi számában azt írta: az eset helyszínén nem működik egyetlen térfigyelő kamera sem, a közeljövőben telepítenek néhányat. A Népszava ugyancsak keddi számában azt közölte: a honatyát némi dulakodás után bekísérték a helyi kapitányságra, ahol megpróbált „saját magában kárt tenni”, utóbbit a lap információi szerint egy rendőrségi videofelvétel is bizonyítja.

Lengyel Zoltán fideszes országgyűlési képviselőt vasárnap éjjel igazoltatták Budapesten, az Alagút utcánál. Az eset részleteiről az ellenzéki honatya számolt be hétfőn az MTI-nek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik