Belföld

Kármán Irén vállalja a hazugságvizsgálatot

Kármán Irén vállalja a hazugságvizsgálatot - erősítette meg az Index internetes portálnak mondottakat az újságíró jogi képviselője csütörtökön az MTI-nek.

A szerdai kihallgatáson a rendőrök megkérdezték ügyfelétől, hogy vállalná-e a vizsgálatot, amire Kármán Irén igennel válaszolt – közölte Pelle Andrea.


Az MTI megkereste a Nemzeti Nyomozó Irodát (NNI), hogy az újságírót – sértettként – miért vetik hazugságvizsgálat alá. Az NNI helyettes szóvivője, Szabóné Csontos Stefánia az okokról nem nyilatkozott, csak annyit közölt: “amikor (a hazugságvizsgálat)szükségessé válik majd az eljárás során, akkor megtesszük”.


Pelle Andrea, Kármán Irén jogi képviselője az MTI-nek arról is beszélt, hogy nem igaz az az állítás, miszerint Kármán Irénnel “nem lehetett fantomképet készíteni”. Mint mondta, ügyfele már a legelső kihallgatásakor jelezte, hogy tud segíteni ebben, de néhány nap múlva a rendőrök mondták, hogy erre nincs szükség.


Az NNI szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott: a rendőrségi nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján megállapítható, hogy Kármán Irént nem ott, nem akkor és nem úgy bántalmazták, ahogy korábban vallomásában elmondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik