Belföld

12 millióért reklámozza magát Hiller

Egy profi reklámcég, az Umbrella Kreatív Műhely Kft. készíti azt a kisfilmet, amely a Hiller István vezette Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) munkáját, legfontosabb programjait mutatja be – értesült a Magyar Nemzet a tárca sajtóosztályán.

Bár az önreklámozó film elkészítése közel 12 millió forintnyi közpénzt emészt föl, ehhez képest a televíziókban nem mutatják majd be. Az OKM sajtóosztályán ezt azzal indokolták, hogy nem a közvélemény „megdolgozása” a céljuk, hanem hogy a velük kapcsolatban álló partnerek átfogóbb képet kapjanak a minisztérium munkájáról. Így a tárca és a hozzá kapcsolódó háttérintézmények rendezvényein, azok szüneteiben, illetve külföldi programjaikon vetítik majd a filmet, amely napokon belül elkészül – írja a lap.

Az OKM állítása szerint nem is lett volna kötelességük egyszerűsített, hirdetmény közzététele nélküli meghívásos közbeszerzési eljárást lefolytatni, mivel a megrendelés értékhatára nem érte el a 25 millió forintot. Az ajánlattételi felhívást három ajánlattevőnek küldte el a tárca közbeszerzéseit intéző Tender-Co Gazdasági Szervező Kft. Közülük kettő nyújtott be ajánlatot, ezek közül pedig az Umbrella Kft. olcsóbb, bruttó 11,79 millió forintos ajánlatát választották – írja a Magyar Nemzet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik