Belföld

Több főkapitány-helyettes jöhet

Visszaállítják a több főkapitány-helyettesi struktúrát a rendőrség felső vezetésében, annak ellenére, hogy kevesebb mint egy éve szüntették meg ezt a rendszert – írja a Népszava.

Azt még nem tudni pontosan, hány és milyen minőségű helyettese lesz Bencze Józsefnek. A helyzetet egyelőre az bonyolítja, hogy a határőrség integrációja kapcsán az országos határőrparancsnoknak is helyet kell szorítani a Teve utca felső szintjén.


A lap minisztériumi forrásokból úgy értesült, hogy a jelenlegi forgatókönyv szerint Bencze József országos főkapitány két szakmai és egy gazdasági helyettest kaphat a jövőben, várhatóan még az összevont szervezet január elseji működésbe lépése előtt.


A Népszava információi szerint az általános helyettesítői posztot két szakmai főkapitány-helyettesi pozíció válthatja fel: egy közbiztonsági és egy bűnügyi. Feltehetően valamelyiket Szabadfi Árpád kapná. A határőrség integrációjával azonban valamilyen pozíciót az országos határőrparancsnoknak, Béndek Józsefnek is szorítani kell. A Teve utcában azonban erős kritikával fogadják, hogy a határőrvezető esetleg rendőrségi feladatot kapna.


A lap úgy tudja, a legkézenfekvőbb megoldás az lenne, ha létrehoznának egy rendészeti főkapitány-helyettesi posztot is, ezzel azonban már három plusz egyre növekedne a vezetői szintek száma.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik