Belföld

Nem pályázik a Nexus az idei tűzijátékra

Két cég, az Expander 2000 Kft. és a Sensation Event Marketing Kft. nyújtott be ajánlatot az augusztus 20-i ünnepségsorozat megszervezésére és lebonyolítására kiírt közbeszerzési pályázatra - jelentette be Budai Bernadett sajtótájékoztatóján.

A kormányszóvivő közlése szerint a pályázókkal kedden kezdődnek el a tárgyalások, eredményhirdetés várhatóan július 10-én, szerződéskötés július 18-án lesz.

“A kétnapos központi ünnepségsorozat összköltsége nettó 225 millió forint, ennyit tervez a Miniszterelnöki Hivatal az eseménysorozat megrendezésére” – mondta Budai Bernadett. A szóvivő hozzátette, a pályázó cégeknek önálló programokat is fel kell tüntetni ajánlatukban.

Budai Bernadett kiemelte, hogy a biztonság fokozása a fő szempont a tűzijáték megrendezésénél, ezért az idén nem ötven, hanem százmillió forintos felelősségbiztosítással kell rendelkeznie a pályázó cégnek az esetleges károk fedezésére. A bírálati szempontok között nagyobb hangsúlyt kap a cégek által elkészített biztosítási terv, ugyanis az elérhető száz pontból tizet erre a tervre lehet kapni.

A kormányszóvivő kitért arra: egy tavalyi kormányhatározat-módosítás nyomán operatív törzset kell felállítani a rendezvényért felelős operatív irányító mellé. Az operatív törzs feladatai közé tartozik, hogy a biztonságos lebonyolítást elősegítse, egyeztesse az információkat a különböző szereplők között, és szükség esetén intézkedjen a rendezvény megszakításáról vagy elhalasztásáról – hangsúlyozta.

Az operatív törzs tagjai: a Nemzetbiztonsági Hivatal, az Országos Rendőr-főkapitányság és a területileg illetékes főkapitányság, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és területi igazgatóságai, az Országos Mentőszolgálat, az Országos Meteorológiai Szolgálat és megyei, illetve fővárosi védelmi bizottságok intézkedési jogkörrel rendelkező képviselője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik