Belföld

Horváth a legnépszerűtlenebb

A házelnök és a parlamenti frakcióvezetők is vesztettek népszerűségükből a Szonda Ipsos Népszabadságban megjelent felmérése szerint. Göncz a legnépszerűbb miniszter, Orbán őt követi az ötödik helyen.

A Szonda Ipsos júniusi adatai szerint nem sokat változott a sorrend a politikusok népszerűsége tekintetében: Sólyom László áll az első helyen, őt Szili Katalin majd Dávid Ibolya követi.

A Fidesz prominensei is inkább az első harmadban találhatók: Orbán az ötödik, Áder a hatodik, Navracsics a nyolcadik a randsorban. Érdekesség, hogy Kövér László, aki évekid sereghajtó volt, a 22-es listán a 16-ik helyre küzdötte fel magát, maga mögé utasítva Kóka Jánost, Gyurcsány Ferencet és Szilvásy Györgyöt. A legnépszerűtlenebb politikus – további egy százalékpontot esve – az egészségügyi miniszter, Horváth Ágnes.

Érdekesség, hogy míg az SZDSZ korábbi frakcióvezetője, Kuncze Gábor stabil 41-48 százalékponton állt és így a mezőny első felébe tudott kerülni, addig utódja, Eörsi Mátyás júniusban 34 százalékponttal az utolsó negyedbe csúszott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik