Belföld

Több ponton is módosulhat a koalíciós szerződés

Három ponton egészíti ki a kormánykoalíció a múlt hét végén született szocialista-liberális megállapodást: véglegesítik az adóelképzeléseket, letisztázzák az egészségbiztosítási reformot és meghatározzák a feladatok végrehajtásához szükséges határidőket – értesült a Népszava.

A lap információi szerint az adórendszer 2008-ra tervezett egyszerűsítéséről a héten Veres János pénzügyminiszter és Kóka János gazdasági miniszter, SZDSZ-elnök már tárgyalt. Az ingatlanadót várhatóan bevezetik, bár az MSZP-frakció rokonszenvét egyelőre nem nyerte el a javaslat. A pénzügyminiszter az új adónem mellett több adófajtát megszüntetne.

A Népszava úgy tudja, a pénzügyminiszter ismertette a terveket a szocialisták költségvetési munkacsoportja előtt, valamint az MSZP elnökségének kétnaposra tervezett, a Heves megyei Noszvajon szerdán megkezdett ülésén is. Ez utóbbi tárgyalást lényegében a múlt vasárnapi koalíciós megállapodás szentesítésére hívták össze.

A lap értesülése szerint az egészségbiztosítási reform ügyében a vasárnapi megállapodáshoz képest változás nem várható, csak a kompromisszum dokumentumba foglalása maradt hátra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik