Belföld

Tűz ütött ki az APEH oktatási központjában

Nagy területen ég a III. kerületi Királyok útján az APEH oktatási központjának uszodája, szaunája és a szomszédos háromszintes épület tetőszerkezete.

A tűzoltóság délután nem sokkal négy óra után kilenc vízsugárral és egy vízágyúsugárral kezdte meg az oltást a mintegy ezer négyzetméteres területen. A helyszínen közel hatvan tűzoltó dolgozik.


Mint Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője elmondta, személyi sérülésről eddig nincs tudomásuk. Közölte: nem lehet tudni, hogy az oltás mennyi időt vehet igénybe és egyelőre azt sem ismeretes, hogy a tüzet mi okozta. A kár több tízmillió forint lehet – mondta Molnár Péter.



Tűz ütött ki az APEH oktatási központjában 1

Tûzoltók oltják a lángokat a III. kerületi Királyok útján. (fotó: MTI)


Adatbázis nem sérült


Bakonyi Ágnes, az APEH szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy jelenleg mintegy száz vidéki, illetve budapesti munkatárs bentlakásos oktatása folyt a központban, ahol a tűz keletkezett. Az oktatás szünetel, a munkatársakat hazaküldik – tette hozzá. Mint mondta, személyi sérülés nem történt. A tűz martalékává vált viszont az oktatási központ konyhája, a szauna, illetve az uszoda teteje is.


A szóvivő szerint a kár több millió forintot tesz ki. A tűz vélhetően a szauna helyiségben keletkezett – tette hozzá. “Semmilyen adatbázisa nem sérült meg az APEH-nak a tűzben, mivel a központban nem tároltak ilyen jellegű iratokat” – hangsúlyozta Bakonyi Ágnes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik