Belföld

Népszavazást kezdeményez a Fidesz az egri kórházért

Népszavazást kezdeményez a Heves Megyei Közgyűlés Fidesz Polgári Frakciója a megye által fenntartott egri Markhot Ferenc Kórház funkcionális privatizációjának megakadályozása érdekében - tájékoztatta kedden a frakció igazgatója az MTI-t.

Azt követően döntöttek így, hogy a szocialista vezetésű megyegyűlés ügyrendi, pénzügyi és egészségügyi bizottságának együttes ülését botrányos körülmények között húsz perc után berekesztették, azt követően, hogy a publikum nem volt hajlandó elhagyni a termet a zárt ülés elrendelése után – mondta Herman István.

A megyegyűlés szocialista alelnöke szerint viszont az önkormányzat gazdasági érdekeit sértette volna a nyílt tárgyalás. Ugyanakkor az összevont bizottsági ülés munkáját fenyegető helyzet alakult ki, ezért döntöttek a berekesztés mellett – mondta Merczel József (MSZP).

“Elutasítja-e ön, hogy a Markhot Ferenc Megyei Kórház működtetése kikerüljön nem önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság kezébe?” – idézte a szavazásra bocsátani kívánt kérdés szövegét Herman István. Emlékeztetett arra, hogy a hatvani kórház működtetési jogát már korábban átvette a Hospinvest Zrt., és a gyöngyösi kórház működtetésére kiírt pályázatot is ez a cég nyerte. Mindkét város élén szocialista polgármester áll. Ennek kapcsán úgy vélekedett, hogy az egri intézményt is ez a cég akarja megszerezni. Ugyanakkor a Fidesz nem támogatja, hogy egy kézbe kerüljön a megye három kórháza – fűzte hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik