Belföld

Brüsszelben már tudják: Áder EP-képviselő lesz

A Népszabadság értesülése szerint néhány hete már nyílt titok a brüsszeli fidesz képviselők között, hogy Áder János 2009 után uniós színtéren folytatja politikai pályafutását.

Áder János a 2006-os választási vereség után közölte a Fidesz elnökével, hogy egy-másfél év múlva dönti el, milyen szerepet tud elképzelni magának – írja a lap.

A lap értesülése szerint Áder János Orbán Viktorral néhány hete konzultált is, s ezen a beszélgetésen körvonalazódott: nem Budapesten, hanem Brüsszelben politizál tovább, vagyis EP-képviselő lehet. „Néhány hete nyílt titok a brüsszeli fideszes képviselők között, hogy Áder János uniós színtéren képzeli el a politikai szerepvállalását 2009 után” – nyilatkozta az újságnak a Fidesz egyik meghatározó EP-képviselője, akinek a tudomása szerint Áder nem számíthat arra, hogy az EP-választáson listavezető lesz.

Orbán Viktor a Fidesz-kongresszuson arról biztosította Schmitt Pált, hogy ha visszalép az alelnöki posztért folytatott versengésből, megszervezheti az EP-kampányt, s meghatározhatja azok körét is, akiket szívesen látna a 2009-es Fidesz-listán – írja a lap. Ezen a beszélgetésen a Fidesz elnöke arról is tájékoztatta Schmitt Pált, hogy a fideszes EP-listán „lesz egy meglepetésnév is”. A Népszabadságnak nyilatkozó fideszes EP-képviselők biztosra veszik, hogy Áder Jánosról van szó, aki valószínűleg a harmadik helyen szerepelhet majd az EP-listán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik