Belföld

Böjtkúra miatt éheztette magát a család

Az apa ügyvédje szerint egy háromhetes tisztítókúra-böjtbe halt bele az a 36 éves anya, akinek holttestére, valamint életben lévő férjére és kétéves kislányára május 18-án találtak rá egy óbudai panellakásban.

Éhezés vagy böjt?


A szakszerűen és jól tervezett böjt jóté- kony hatásait hozzá- értő dietetikusok -táplálkozásegészség ügyi szakemberek – sem vitatják.

Azt azonban nem árt kiemelni, hogy a hozzáértés nélkül megkezdett böjt bizonyos esetkben – pl. állapotos nők, cukorbetegek számára – nem csak káros, de veszélyes is lehet.

A böjt semmiképpen sem jelent éhezést, s a kedvező élettani hatásait is legjobban ellenőrzött körülmé-nyek között, orvosi támogatással fejti ki.

Magyaroszágon több helyen is működik bentlakásos léböjt központ, ahol hozzá- értő szakemberek segítségével méreg- teleníthetjük szerve- zetünket, adhatunk le felesleges kilókat káros következmé- nyek nélkül.

A vegetáriánus család évente legalább egyszer egy úgynevezett tisztítókúrán vett részt – közölte Kamarás Péter az MTI-vel. Az apa a mintegy kétórás meghallgatás során arról beszélt, nem gondolták, hogy a böjt a gyerekre hatással lehet, mert a kétéves kislány anyatejen élt.


Az ügyvéd szerint a tisztítókúra lényege az volt, hogy folyamatosan, három hét alatt egyre kevesebb ételt vettek magukhoz, és az utolsó napokban már csak folyadékot ittak. Ezt követően ugyancsak fokozatosan egyre több ételt vettek volna magukhoz.


A tragédia a harmadik hét utolsó napjaiban történhetett, amikor az apa és a várandós anya, és így a kétéves kislány túlságosan legyengültek a böjtöléstől.

A Budai Kerületi Központi Bíróság közlése szerint F. László ellen kiskorú sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más egyéb, fel nem sorolt bűncselekmények miatt indított eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Az ügyvéd közölte, a 37 éves apa nem érzi magát bűnösnek a vele szemben megfogalmazott vádakban.


A III. kerületi, Amfiteátrum utcai lakást, rendőrök jelenlétében május 18-án nyitották ki, ahol egy halott nőt, továbbá egy éhezéstől teljesen legyengült kétéves kislányt és egy hasonló állapotban lévő férfit találtak.

A Magyar Televízió Szemközt című műsora arról számolt be csütörtök este, hogy a házaspár két éve minden hatóság előtt eltitkolta gyermekét: sem a III. kerületi polgármesteri hivatal, sem a védőnői szolgálat, sem a gyermekjóléti szolgálat nem tudott róla, így valószínűleg nem kórházban született.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik