Belföld

Mégsem védi a testőrcég a rendőrséget

Felbontja a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) azt a szerződést, amelyet egy külső céggel kötött a fővárosi objektumok védelmére – tudta meg az MTI csütörtökön az ügyet ismerő forrásból.

A Magyar Nemzet szerdai számában azt írta, hogy értesüléseik szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság fővárosi objektumainak – köztük a kerületi kapitányságoknak – őrzési és védelmi feladatait „a jó szocialista kapcsolatokat ápoló egykori rendőrkapitány, Bodrácska János cége őrizheti júniustól”.

A lap információi szerint Gergényi Péter menesztett fővárosi rendőrfőkapitány egyik utolsó intézkedése az erről szóló szerződés aláírása volt. A cikk kitér arra is, hogy a Bodrácska János nevével fémjelzett Reál Véd-Delta Kft. közbeszerzési eljárásban nyerte el a BRFK objektumvédelmi pályázatát, és már meg is kezdték a portaszolgálatok átvételét.

A BRFK szerda délutáni közleménye szerint a szerződést 2007. május 4-én írták alá az Országos Rendőr-főkapitányság vezetőjének hozzájárulásával. A BRFK tájékoztatása szerint a szerződés célja a létszámhiány enyhítése volt, illetve az, hogy az eddig őrszolgálatot ellátókkal a közterületi szolgálatot erősítsék.
A szolgáltatás éves díja nettó 162 643 200 forint – olvasható a BRFK közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik