Belföld

Bunyó is volt a Fidesz kongresszusán

Lefejelte városi képviselőtársát a Fidesz szombati kongresszusán egy tatabányai képviselő – mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján a sértett, Szutter Levente (Fidesz). Az elkövető, ifjabb Petrássy Miklós, úgy fogalmazott, „nyilvános inzultus volt" kettejük között.

„A kongresszuson ifjabb Petrássy Miklóst és apját meglátva csodálkozásomnak adtam hangot. Ő utánam jött, és lefejelt, majd nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illetett” – elevenítette fel az esetet Szutter Levente, aki hozzátette: el tudott hajolni az ütés elől, ezért nem szenvedett sérülést.

Az eset miatt a Fidesz tatabányai képviselőcsoportja lemondásra szólítja fel ifjabb Petrássy Miklóst, a Független Tatabányai Védegylet frakcióvezetőjét, a sértett pedig nagy nyilvánosság előtt elkövetett tettleges becsületsértés miatt feljelentést tesz.

„Az állítás beleilleszkedik a Fidesznek a Védegylettel szemben folytatott és ezen belül a személyemet érintő aljas lejárató kampányába” – mondta az MTI kérdésére ifjabb Petrássy Miklós, aki nyilvános inzultusnak nevezte a történteket.

Szerinte annak kell szégyellnie magát, „aki egy 65 éves emberre támad nyilvános helyen.”

A Független Tatabányai Védegylet a „mérleg nyelve” a városi képviselőtestületben, ahol a kormánypártoknak 13, a Fidesznek 12 képviselője van. A kétfős Védegylet-frakció az előző ciklusban a Fidesz szövetségese volt, de a legutóbbi választáson nem született egyezség a két jobboldali szervezet között, ezért a Védegylet többnyire az MSZP– SZDSZ-frakciót támogatja szavazataival.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik