Belföld

Rendőr volt a harmadik móri gyanúsított

Korábban rendőr volt az a tatabányai férfi, akit a rendőrség előzetes letartóztatásba helyezett a móri ügy kapcsán.

A Budai Központi Kerületi Bíróság a mai napon előzetes letartóztatásba helyezte S. Zoltánt, akit az N. László és társai ellen emberölés és más bűncselekmények miatt indult büntetőügy kapcsán vettek őrizetbe” áll a bíróság közleményében. A rendőrség csütörtökön jelentette be, hogy kedden elfogta azt a férfit, aki a gyanú szerint maroklőfegyvert és sorozatlövőt adott el a móri bankrablással gyanúsított N. Lászlónak.

Csizner Zoltán alezredes, a Nemzeti Nyomozó Iroda főosztályvezetője elmondta: a terrorelhárító szolgálat munkatársai fogták el a 34 éves tatabányai férfit, akit lőfegyverrel visszaéléssel gyanúsítanak. Az alezredes a csütörtöki sajtótájékoztatón nem kommentálta azt az újságírói kérdést, hogy korábban rendőr volt-e a férfi. Kijelentette: a rendőrség továbbra is úgy véli, két személy – N. László és W. Róbert – követte el a móri bankrablást.

Az előzetes letartóztatás elrendeléséről szóló pénteki döntést a kerületi bíróság azzal indokolta, hogy a gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés, illetve bűnismétlés veszélye. A letartóztatást elrendelő végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett, így az nem jogerős.

Enyedi Tibor, S. Zoltán ügyvédje az MTI megkeresésére megerősítette azt a több esti televíziós hírműsorban elhangzott információt, miszerint védence korábban rendőr volt. Arra a kérdésre, mely rendőrkapitányságon dolgozott a gyanúsított, azt válaszolta: “nem hiszem, hogy az ügy szempontjából ennek jelentősége lehetne”. Mint mondta, az üggyel kapcsolatban az “sem bír relevanciával”, hogy – mint az a hírműsorokban elhangzott – S. Zoltán a móri mészárlás idején előzetes letartóztatásban volt.

S. Zoltánnak megmutatták a móri rablásban használt fegyvereket, és a gyanúsított felismerte, megmutatta azt a Scorpio típusú géppisztolyt, amelyet ő adott el N. Lászlónak – közölte az ATV Egyenes beszéd című műsorában péntek este Ihász Sándor fővárosi főügyész.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik