Belföld

Távozik az NBH főigazgatója is?

A Magyar Nemzet információi szerint inog Galambos Lajos, a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgató széke is, akinek a helyét a szocialistákhoz lojálisabb Laborcz Sándor veheti át.

Távozni kényszerült posztjáról Nemzetbiztonsági Hivatal műveleti igazgatója, akit felelősség terhel a Magyar Nemzet újságíróját otthonában zaklatott nemzetbiztonsági tisztek kiküldésében. A műveleti igazgatót május 1-jével váltotta le tisztségéből Galambos Lajos, az NBH főigazgatója, és azóta betegszabadságát tölti. Egyes források szerint az igazgató idén nyugdíjba vonul.

A lap értesülése szerint az említett műveleti igazgatót Boi Imrének hívják, és az információszerzésért, a biztonsági ellenőrzésekért és Szilvásy György nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő kancelláriaminiszter védelméért volt felelős. A távozó műveleti igazgató egyik beosztottja éppen az a Gyarmati György főosztályvezető, aki a közelmúltban két ügynököt küldött ki a lap munkatársának lakására, amiért az újságíró két hónappal korábban egy kollégájával együtt adatokat gyűjtött Szilvásy György Lesencefalun épülő luxusvillájáról.

A kancellária Nemzetbiztonsági Irodája Szilvásy György utasítására vizsgálatot folytat, hogy tisztázza a kapcsolatot az Egymásért Egy-Másért Alapítvány csempészettel gyanúsított vezetői és az NBH volt, illetve ma is aktív dolgozói között.


Egyes vélemények szerint az alapítvánnyal kapcsolatos tényfeltáró vizsgálatot Szilvásy azért nem bízta Galambos Lajos főigazgatóra, mert ő nem feltétlenül lojális a kancelláriaminiszterhez, akinek két testvére is (Szilvásy Péter grafológus, illetve Szilvásy István a BM Központi Kórháznak a főorvos-igazgatója) kapcsolatba került a csempészettel gyanúsított szervezettel.


Szilvásy már február óta tervezi a főigazgató lecserélését, csak az alapos indok hiányzik hozzá. Helyét a szocialisták jelenlegi vezérkarához lojálisabb Laborcz Sándor vehetné át – írja a lap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik