Belföld

Előzetesben az autópálya-rendőrök

Rács mögött töltik a hétvégét és még több napot azok a rendőrök, akiket csütörtökön vettek őrizetbe, miután a Miskolcon a bíróság pénteken előzetes letartóztatásba helyezte őket - tájékoztatta az MTI-t Szabó József, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság szóvivője.

Előzetes letartóztatását kezdeményezte az ügyészség annak a 16 embernek, akiket csütörtökön vettek őrizetbe vesztegetés megalapozott gyanúja miatt – tájékoztatta még péntek délelőtt Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-t.

A bírósági meghallgatáson tizenhárom autópálya-rendőr és két vállalkozó előzetes letartóztatására tett indítványt az ügyészség, egy vállalkozó esetében egészségi állapota miatt ettől elálltak, házi őrizetbe vételét indítványozták, a bíróság lakhely elhagyási tilalmat rendelt el vele szemben – közölte Szabó József.

A megyei bíróság szóvivője a gyanúsítottak péntek délután 3 óráig tartó meghallgatását követően az MTI-nek azt mondta: az ügyészség által gyanúsított rendőröket és vállalkozókat előzetes letartóztatásba helyezte a Miskolc Városi Bíróság, ennek időtartalma harminc nap.

A csütörtöki őrizetbe vételt titkos adatgyűjtés előzte meg. A nyomozást a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata feljelentése alapján indította a Miskolci Nyomozó Ügyészség. A rendőröket és a vállalkozókat folytatólagosan elkövetett vesztegetés bűntettével gyanúsítják.

Boholy Zoltán megyei főügyész csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében arról tájékoztatott, hogy a gyanúsítottak a budapesti székhelyű autópálya-rendőrség emődi és káli alosztályainál teljesítettek szolgálatot.

A nyomozást azért indították meg, mert adatok támasztották alá, hogy a rendőrök hivatali helyzetükkel visszaélve rendszeresen jogtalan anyagi előnyhöz – vagy annak ígéretéhez – juttattak több, autómentéssel foglalkozó vállalkozót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik