Belföld

Szilvásy tovább vizsgálja az NBH-t

Szilvásy nem fogadta el a vizsgálatot az Egymásért Alapítvány sikkasztással gyanúsított vezetői és a és az NBH ma is aktív dolgozóinak kapcsolatáról: „a tisztánlátás érdekében” új vizsgálatot rendelt el – értesült a Népszabadság.

A kancelláriaminiszter titoktartási kötelezettségére hivatkozva nem árult el részleteket arról, hogy a vizsgálat mely megállapításaival kapcsolatban kért alaposabb tényfeltárást. A részletes vizsgálat várhatóan még ezen a héten befejeződik, tartalmáról tájékoztatja a parlament nemzetbiztonsági bizottságát – írja a lap.

„Mit kerestek titkos szolgák egy olyan alapítványnál, amely a gyanú szerint 1,2 milliárd forinttal rövidítette meg a költségvetést, amelynél házkutatás is volt, illetve tőle és a kapcsolódó gazdasági társaságoktól hét embert vettek őrizetbe, és le is tartóztatták őket?” – tette fel a kérdést vasárnap Demeter Ervin.

A fideszes országgyűlési képviselő, az Orbán-kormány volt polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli minisztere felidézte, hogy az NBH főigazgatója együtt fotózkodott az alapítvány elnökével, és egy főosztályvezetője a kuratórium munkájában vett részt, amit álláspontja szerint magánszemélyként sem tehetett volna – tudósított az MTI.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik