Belföld

Újabb gyanúsítottat fogtak el a móri-ügyben

Újabb, a móri bankrablás elkövetésével gyanúsítható embert fogtak el - erősítette meg az MTI információit Horváczy Emese, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője szerdán.

A kedden történt elfogás körülményeiről, a gyanúsított személyéről az NNI a nyomozás befejezése után nyilatkozik – mondta a szóvivő.

A móri bankrablás 2002. május 9-én történt. Az Erste Bank móri fiókjában két elkövető hat embert megölt, kettőt pedig életveszélyesen megsebesített; ők később a kórházban haltak meg. A rendőrség már a bankrablás elkövetése után két órával megnevezett két személyt, akik összefüggésbe hozhatók a bűncselekménnyel. Egyikük feladta magát, de utóbb kiderült, hogy a móri bankrablással mégsem gyanúsítható.

Tizenhárom nappal a rablógyilkosság után, május 22-én a rendőrség közzétette a fantomképeket a feltételezett elkövetőkről. Két és fél hónappal később a rendőrség speciális szolgálata elfogta Kaiser Edét és Hajdú Lászlót, akiket a bankrablás elkövetésével gyanúsítottak meg. Kaiser Edét 2005 októberében jogerősen is bűnösnek mondta ki a Fővárosi Ítélőtábla a móri bűncselekményben, az ítélet szerint Kaiser a pénzintézet ajtajánál őrködött, miközben ismeretlen társa megölte áldozatait.

Hajdú László ügyében ugyanakkor új eljárás lefolytatását írták elő, amely jelenleg is tart a Fővárosi Bíróságon.

A Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatóhelyettese, Zsombok György januárban jelentette be: összefüggés van a móri bankrablás és a 2003. július 24-én elkövetett veszprémi postásgyilkosság között, a móri bűncselekménnyel pedig meggyanúsítottak két embert, N. Lászlót és W. Róbertet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik