Belföld

Az ál-doktor alpolgármester a magánegyetemet hibáztatja

A doktori címről oklevelet kiadó magánegyetemet hibáztatja Salgótarján diploma-botrányba keveredett fideszes alpolgármestere.

Fenyvesi Gábor szerdán sajtótájékoztatón kijelentette: ha tudta volna, hogy az oklevél nem a valóságnak megfelelő adatokat rögzít, és nem jogosítja fel őt a doktori cím használatára, nem használná doktori címét.

A fideszes politikus szerdán felolvasta a magánegyetem által 1999-ben kiadott dokumentumot, amelyben a kommunikáció tudományában való képzettségét és tudását Psd doktori címmel ismeri el, és feljogosítja a doktori cím használatára.


“Én azzal tisztában voltam, hogy nem állami egyetem, de arról nem volt tudomásom, hogy nem államilag akkreditált. Egy percig sem tételeztem fel, hogy olyan oklevelet állítanak ki részemre, mely nem a valóságnak megfelelő adatokat rögzíti, és mely nem jogosít fel a doktori cím használatára” – hangsúlyozta.

Közölte: a vizsgálat alatt is teljes erővel végzi alpolgármesteri teendőit, tisztségéről nem áll szándékában lemondani. Az alpolgármester “már-már koncepciós perré alakuló” politikai támadásról beszélt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik