Belföld

MSZP: az ellendrukkerek ismét csalódtak

Az MSZP továbbra is a reformfolyamatok folytatása mellett van; hamarosan az adóreform is napirendre kerül – mondta el Kovács Tibor, az MSZP frakcióvezető-helyettese kedden az MTI-nek.

„Örülünk annak, hogy az ellendrukkereknek ismét csalódniuk kellett” – fogalmazott a politikus, aki hozzátette: az első negyedéves gazdasági adatok ismeretében a magyar gazdaság növekedési üteme sokkal csekélyebb mértékben lassult, mint azt az elemzők is jósolták.

Kovács Tibor szerint örvendetes, hogy a növekedést – az erős forint ellenére – az export és az ipari termelés húzta, és nem a belső fogyasztás. Mint mondta, még nincs itt az ünneplés ideje, de az eredmények azt igazolják, hogy helyes az az egyensúlypolitika, amit a kormány elkezdett, így azt „tovább kell folytatni”.

A megkezdett reformok közepén, elején vagyunk. A folytatásban nem gyorsan, hanem „kiérlelten, megfontoltan” kell cselekednünk – mondta a szocialista képviselő. Tájékoztatása szerint hamarosan napirendre kerül az adóreform is. Kovács Tibor megjegyezte: az MSZP szerint Magyarországnak továbbra is reális gazdaságpolitikai intézkedésekre van szüksége, „nem pedig olyan csodaszerekre, amint egyesek ajánlgatnak egyes fórumokon.”

Arra a kérdésre, hogy a reformfolyamatok további szakaszaihoz a kormány tervez-e újabb személyi változást, Kovács Tibor azt mondta: nincs róla tudomása.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik