Belföld

Megfenyegették Karsai Józsefet

Ismeretlen telefonálók megfenyegették Karsai József szocialista országgyűlési képviselőt, Battonya polgármesterét, mert feljelentést tett a rendőrségen az inzulinpatronokhoz kacsolódó szerelékek forgalmazásával kapcsolatban.

A képviselő feljelentés tett az Országos Egészségügyi Pénztárral (OEP) szerződéses viszonyban álló azon gazdasági társaságok ellen, akik esetenként több százezer forinttal rövidítették meg az inzulinszerelékeket vásárlókat, a Békés megyei Battonyán elrendelték a nyomozást.


A fenyegetések miatt Karsai József közölte: a feljelentésben szereplő tényekről a bizonyítékait megfelelő helyen letétbe helyezte, bármely, az ismeretlen telefonálók által kilátásba helyezett esemény bekövetkezése estére.


Karsai József az elmúlt hónapokban több alkalommal is sajtótájékoztatót tartott azzal kapcsolatban, hogy a beteg gyermekek életminőségét javító inzulinpumpa, és az ahhoz kapcsolódó szerelékek forgalmazásánál visszaéléseket vélt felfedezni. A pumpákhoz kapcsolódó, és az OEP által támogatott szerelékek esetében ugyanis egyes forgalmazók nagyobb összeget fizettetek ki a betegekkel, mint amennyit leszállítottak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik