Belföld

Budaörsig építenék a metrót

A főváros szakbizottsága támogatja, hogy kezdődjön meg a 4-es metró a budaörsi virágpiacig történő meghosszabbításának szakmai előkészítése. A testület hétfői ülésén ezzel elfogadta az újbudai polgármester kezdeményezését.

Elérkezett az idő arra, hogy a 4-es metró budaörsi virágpiaci végállomásának tervét felvessük – mondta a Molnár Gyula (MSZP) a XI. kerület polgármestere, a Fővárosi Közgyűlés kerületi koordinációs bizottsága előtt.

Molnár Gyula (MSZP) polgármester közös érdeknek nevezte egy „számokat, határidőket, műszaki megoldásokat is tartalmazó” megvalósíthatósági tanulmány készítését az említett újbudai szakaszra, és ehhez a testület támogatását kérte. A testület tagjai, ellenvélemény nélkül, egyhangúlag fogadták el az erről szóló határozatot.

Molnár Gyula arra hívta fel a figyelmet, hogy a metróvonal meghosszabbításának kérdésében már egyetértés alakult ki, ám a politikai döntés még hiányzik. Az újbudai testület képviselői korábban, párthovatartozástól függetlenül támogatásukról biztosították a vonal meghosszabbításának tervét.

Molnár Gyula a beruházás összegével kapcsolatban nem kívánt találgatni, ám megjegyezte: egyes becslések szerint a vonal meghosszabbítása a virágpiacig 60-70 milliárd forintba kerülne.

A fővárosi szakbizottság Újbudán tartott kihelyezett ülésén hozott határozatában támogatásáról biztosította még az 1-es villamos Lágymányosi hídon történő átvezetését, az Egérút kiépítésének befejezéseként az Andor utca átépítését, a Szent Imre Kórház gyógyvizét hasznosító gyógyszálló építésének előkészítését, valamint azt, hogy a feneketlen-tavi parkot és az azon álló, pusztuló Budai Parkszínpadot a főváros adja át Újbudának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik