Belföld

Rendőr lopott a Széna téri túszejtésnél

Már el is bocsátották azt a rendőrt, aki a gyanú szerint a Széna téri túszejtést követően pénzt lopott a bankból.

A katonai ügyészség nyomoz egy rendőr ellen, aki pénzt lopott a Széna téri túszejtés helyszínén. A Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője, Ács Tibor az esetről csak annyit kívánt elmondani, hogy csütörtökön gyanúsították meg a rendőrt.


A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője azt közölte: “A sikeres Széna téri rendőri akciót követően egy kiegészítő feladatot ellátó rendőr méltatlanná vált beosztására és rendőri mivoltára, ezért őt az állományilletékes parancsnok azonnali hatállyal elbocsátotta. A rendőrrel szemben a büntetőeljárást a Budapesti Katonai Ügyészség folytatja”.


Egyes sajtóhírek szerint több százezer forintot vitt el a bankból a II. kerületi kapitányság állományába tartozó megtévedt rendőrtiszt, akit a bankfiók biztonsági kamerája buktatott le.


Jakab Géza, az OTP Bank biztonsági igazgatója elmondta, hogy az OTP tett feljelentést, miután észlelték a pénz eltűnését a fiókban. A túszdrámát követően rovancsoltak a fióknál és ekkor észlelték, hogy hiányzik a pénzösszeg. A feljelentéssel együtt eljuttatták az illetékesekhez a biztonsági kamerák felvételeit, amelyek utalhattak arra, hogy hogyan tűnhetett el a pénz.


Május 4-én egy férfi ki akarta rabolni a Széna téri OTP-fiókot, mivel azonban a rendőrök megjelentek a helyszínen, túszokat szedett. Ötmillió forintot és szabad eltávozást követelt, a kommandósok a pénzátadás közben csaptak le rá. Hatszor lőttek rá a túszejtőre, aki belehalt sérüléseibe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik