Belföld

Vezetőváltás az Állatkert élén

Ismét nyugdíjba vonul az állatkert főigazgatója, a posztra pályázatot írnak ki. A főpolgármester jelöltje Persányi Miklós, volt környezetvédelmi miniszter - tudta meg az MTI szerdán városházi forrásokból.

Demszky Gábor az értesülést megerősítve elmondta, hogy Bogsch Ilma főigazgató már eljuttatta hozzá május végi nyugdíjba vonulási szándékát jelző levelét. Hozzátette, hogy a posztra Persányi Miklóst javasolja. Az MTI információ szerint a főpolgármester szerdán hivatalában egyeztetett Persányi Miklóssal.


Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes közölte, hogy a szakbizottság elé terjeszti pénteken Bogsch Ilma lemondó levelét. Bőhm András (SZDSZ) kulturális bizottsági elnök elmondta, hogy a posztra pályázatot írnak ki pénteken.


Persányi Mkklós 1994-től 2003 májusáig, környezetvédelmi miniszteri kinevezésig volt az állatkert főigazgatója. Távozását követően Bogsch Ilma lett a főigazgató, aki nyugdíjasként nyerte le a pozstra kiírt pályázatot.


Persányi Miklós jelenleg is az állatkert állományában van, fizetés nélküli szabadságát töltve – jegyezte meg Ikvai-Szabó Imre, aki hozzátette, nincs akadálya annak, hogy Bogsch Ilma akár holnaptól képességének és képzettségének megfelelő posztra kinevezze őt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik