Belföld

Tiltakoznak Ferihegy zajterhelése miatt

Közös petícióban tiltakozik egy szocialista és egy fideszes önkormányzati képviselő a Ferihegyi repülőtér környékén élőket sújtó zajterhelés miatt.

A dokumentum szerint a XVIII. kerületi képviselők petícióját nem írta alá, ám „az abban foglaltakkal egyetért” a Fidesz közlekedési szakpolitikusa, Fónagy János, valamint Simon Gábor, a körzet szocialista parlamenti képviselője is.

A petícióban, melyet a Budapest Airport és a HungaroControl Zrt. vezérigazgatójának, valamint a Légiközlekedési Igazgatóság vezetőinek címeztek, a képviselők egyebek mellett azt kérik: változtassák meg az egyik kifutópálya felszállási irányát. A mintegy ötezres lélekszámú Erzsébet-Bélatelepiek nevében azt is „követelik”, hogy éjfél és hajnali öt óra közötti időszakban a repülőteret csak rendkívüli esetekben használják.

Dömötör István, a kerület fideszes képviselője az MTI-nek elmondta, már egy évtizede húzódik ennek a problémának a megoldása. Hozzátette: mintegy 1100 ember írta alá a hétpontos petíciót, de ha ezúttal sem történik semmi a zajszint csökkentése érdekében, akkor „szélesebb” demonstrációkat szerveznek, hogy elérjék követeléseiket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik