Belföld

Tarlós: fél éve csak papíron létezik egy bizottság

A főváros mai vezetőinek szavahihetőségét jól mutatja az, hogy fél éve nem hozták létre a közművelődési bizottságot, noha az önkormányzat szervezeti szabályzatában szerepel ez a testület - nyilatkozta Tarlós István.

A Fővárosi Közgyűlés Fidesz képviselőcsoportjának vezetője az MTI-nek kedden elmondta, hogy fél éve nem teljesül az ellenzéknek tett ez irányú ígéret. “De ha a szegény főpolgármester netán azt hiszi, hogy ezzel nekem okoz személyes bosszúságot, akkor a legnagyobb tévedésben van. Tőlem aztán, ha akarják létrehozzák, ha akarják, nem hozzák létre. Én nem ezt tekintem fő feladatomnak” – mondta a politikus.

Az önkormányzat bizottságainak decemberi létrehozásakor a kormánypártok Tarlós Istvánnak ajánlották fel a 16. bizottságnak, a közművelődésinek a vezetését. Ez esetben Tarlós István helyére, a kisebbségi bizottság élére Németh Szilárd kerülhetne.

A közgyűlés tavaly decemberben 15 bizottságnak adott feladatot, illetve választotta meg tagjait. A 16. bizottság szerepel ugyan a szervezeti szabályzatban, a kormánypártok azonban konkrét időpont megjelölése nélkül, azt jelezték, hogy később döntenek felállításáról.

A 15 bizottságból egyébként hetet szocialista, hármat szabad demokrata, négyet fideszes, egyet pedig MDF-es elnök irányít. A közgyűlésben jelenleg 26 Fidesz-KDNP, 24 MSZP, 10 SZDSZ és három MDF-képviselő van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik