Belföld

Katona volt a túszejtő

Korábban hivatásos katona, az elmúlt években pedig biztonsági őr volt a Széna téri túszejtő - közölte a férfi apja.

A Magyar Televízió Híradójában megszólaló idős férfi – aki egy házban élt a fiával – azt mondta: nem tudta, fia mire készül, de elképzelhetőnek tartja, hogy neki próbált segíteni, mert panaszkodott arról, hogy négy-öt millió forintra lett volna szüksége a nyugdíjas otthonba vonuláshoz. A Híradó megszólaltatta a túszejtő egyik szomszédját is, aki “rendes embernek” nevezte a férfit.

Jobban vannak a sérültek


Jobban van a túszejtés során a bankban megsérült két ügyfél, a kézsérült férfit már pénteken kihallgatták, a súlyosan sérült nővel műtétje miatt azonban csak szombaton tudtak beszélni a nyomozók.

A Nemzeti Nyomozóiroda igazgatóhelyettesének tájékoztatása szerint a nyomozók egész éjjel dolgoztak, többek között házkutatást tartottak a túszejtő Pest környéki házrészében, ahol egyedül élt a 40 éves férfi. A lakásban fegyvereket és lőszereket is találtak – közölte. Zsombok György beszámolt arról: a férfi ellen korábban erőszakos jellegű bűncselekmény miatt indult eljárás, de megszüntették azt.

A Nemzeti Nyomozóiroda igazgatóhelyettese a terrorelhárító szolgálat akciójával kapcsolatban kiemelte: az a jelenlegi adataik szerint mind a törvényesség, mind a szakszerűség szempontjából tökéletesen kivitelezett volt. A rendőrség pénteken este tartott sajtótájékoztatóján Lantos István, a terrorelhárító szolgálat parancsnoka azt mondta, hogy a biztonsági őr és egy ügyfél sérült meg. Zsombok György elmondta: a kihallgatások során azóta tisztázódott, hogy a kezén megsérült férfi is ügyfél volt.


Katona volt a túszejtő 1

Nézze meg képgalériánkat!



Pénteken délután egy férfi ki akarta rabolni a Széna téri OTP fiókot, mivel azonban a rendőrök megjelentek a helyszínen, túszokat szedett. Ötmillió forintot és szabad távozást követelt, a kommandósok akkor csaptak le rá, amikor a pénzt adták át neki. Hat lövést adtak le rá, belehalt sérüléseibe. Tóth Gábor, a BRFK parancsnokhelyettese péntek este kijelentette: nem volt esély a sikeres túsztárgyalásra, az elkövető agresszív volt, a tárgyalások közben többször is a falba lőtt, ezért döntöttek a beavatkozás mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik