Belföld

Meghalt a légvárnál megsérült kisfiú

Meghalt az a nyolcéves kisfiú, aki május 1-én sérült meg, amikor a szél felkapott egy légvárat Budapesten, a XVIII. kerületben. Ezt Szita János, az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet megbízott főigazgatója közölte.

A kisfiú akkor sérült meg, amikor a XVIII. kerületi Nagybecskerek utcai sporttelepen a szél kedden felkapott egy felfújható várat és azt egy rácsos korlátnak csapta. A gyermek mellkasi és súlyos koponyasérülést szenvedett, a helyszínen újra kellett éleszteni. Állapota életveszélyes és válságos volt.

Kedd este egy kisebb idegsebészeti műtétet is végrehajtottak rajta, de ez sem javított az állapotán. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) korábbi közlése szerint a balesetben további hat személy súlyos, illetve könnyebb sérülést szenvedett.

A sporttelepen majálisozók közül a felállított felfújható váron több család, gyerek játszott. A balesetben, a rendőrség adatai szerint, az életveszélyesen megsérült gyermeken kívül, egy másik gyermek súlyos, egy kismama és négy gyermek pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

A BRFK foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. Kormos Endre, a rendőrség sajtóügyeletese az MTI-nek szerdán azt mondta, jelenleg szemtanúkat, a légvár üzemeltetőjét és szakértőket hallgatnak meg.

“Meteorológust, munkavédelmi, igazságügyi, orvos és építész szakértőt is bevonunk a vizsgálatba” – tette hozzá.
A rendezvényt szervező Auchan együttérzését fejezte ki a balesetet szenvedett gyerekekkel és családjukkal.

Az Auchan Magyarország Kft. tájékoztatása szerint a XVIII. kerületi rendezvényük lebonyolítását a “komoly referenciával rendelkező” Nebuló Buli cégre bízták. A cég azonban a légvár működtetésével egy alvállalkozót bízott meg – közölte az Auchan igazgatói asszisztense.

Gillemot Katalin elmondta, az Auchan vezetése a balesetet követően megkereste a két céget. Hangsúlyozta, az eddigi tájékoztatás szerint a légvárat rögzítették, ám azt nem tudni, az szakszerűen történt-e.

A Malévtől bérelt sportpályán tartott május 1-jei rendezvényre az Auchan saját dolgozóit, azok családtagjait és barátait hívta meg. A tíz hipermarketet üzemeltető Auchan Magyarország Kft. az elmúlt években rendszeresen szervez szabadidős elfoglaltságot munkatársai számára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik